РФ вимагає вивести українських військових з південного сходу країни

РФ вимагає вивести українських військових з південного сходу країни

Росія вимагає вивести українську армію з південного сходу України / Фото: УНІАН

У МЗС РФ не розуміють, чому світова спільнота вимагає від сепаратистів на сході України здати зброю.

Російська Федерація намагається заборонити Україні дислокувати війська в деяких частинах країни.

Як йдеться в заяві МЗС РФ, російська сторона "знову наполягає на негайній деескалації ситуації на південному сході України, відведенні підрозділів української армії та початку реального внутрішньоукраїнського діалогу з охопленням всіх регіонів і політичних утворень країни".

Крім того, у МЗС РФ не розуміють, чому світова спільнота вимагає від сепаратистів на сході України здати зброю, пише УНІАН.



"У Москві вкрай здивовані спотвореною інтерпретацією київською владою, а також американськими партнерами змісту прийнятої 17 квітня ц.р. у Женеві Заяви за підсумками чотиристоронньої зустрічі представників Росії, США, ЄС і України", - йдеться в заяві.

Так, у зазначеному документі міститься положення про те, що всі незаконні озброєні формування повинні бути роззброєні. Проте, заявляє російський МЗС, замість вживання ефективних заходів із виконання зазначеної домовленості, в Києві та Вашингтоні, а також у низці європейських столиць продовжують стверджувати про необхідність "здати зброю" лише українськими громадянами, що захищають свої права на південному сході України.

Також у МЗС РФ заявляють, що абсолютно некоректними є вислови української влади, а також американських представників щодо зафіксованого в Заяві від 17 квітня ц.р. положення про необхідність звільнення всіх - підкреслимо: всіх незаконно захоплених будівель, вулиць і площ.

"Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд в одному зі своїх останніх інтерв'ю заявила навіть про те, що мітингувальники в Києві мають право на мітинги на Майдані, оскільки на це є якась, не зрозуміло ким видана ліцензія, а мітингувальники на сході України такого права, мовляв, не мають", - наголошується в документі.

Раніше повідомлялося, що російські військові мінують територію на кордоні з Кримом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація