РФ звинуватила українську владу у штучному нагнітанні ситуації на Донбасі

РФ звинуватила українську владу у штучному нагнітанні ситуації на Донбасі

Фото: Reuters

Російський чиновник заявив, що Україні вигідно пропонувати шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі після штучного нагнітання напруженості в регіоні

У РФ вважають, що українська влада спеціально розхитує ситуацію на Донбасі. Про це заявив постпред РФ в ООН Віталій Чуркін під час засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні, пише "Уніан".

Зокрема, Чуркін вважає, що рішення про розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі не має відношення до реальності.

Російський чиновник вважає, що Києву пропонувати варіанти розв'язання конфлікту на Сході країни просто зручно.

"Не випадково, що від української влади раз за разом виходять все нові ідеї щодо розгортання там (на Донбасі) то миротворчих сил ООН, то поліцейських з важкою зброєю. Адже це дуже зручно - спочатку спеціально нагнітати напруженість, а потім пропонувати варіанти вирішення, які не мають відношення до реальності", - сказав постдеп РФ в ООН.

Нагадаємо, засідання Радбезу ООН щодо ситуації на Донбасі завершилося безрезультатно через проект заяви, який запропонував постпред РФ в ООН Віталій Чуркін.

Чиновник також звинуватив нинішню владу України в державному перевороті в 2014 році, в розстрілах протестуючих на Майдані, в невиконанні тодішньою опозицією домовленостей від 21 лютого 2014 року з екс-президентом Віктором Януковичем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація