РНБО ввела санкції проти російських суддів, які судили Сенцова і Кольченка

РНБО ввела санкції проти російських суддів, які судили Сенцова і Кольченка

Фото: Reuters

Рада нацбезпеки продовжила введені раніше санкції і прийняла нові.

Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції проти російських правоохоронців і суддів через переслідування українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Таке рішення РНБО ухвалила на засіданні в п'ятницю, 16 вересня.

Рада нацбезпеки продовжила введені у вересні 2015 року санкції щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України.

Окремо було прийнято рішення про застосування санкцій до осіб, причетних до скоєння протиправних дій проти громадян України.

"Мова йде, зокрема, про представників правоохоронних та судових органів РФ, відповідальних за незаконне переслідування громадян України Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших, які були неправомірно затримані, засуджені й досі незаконно утримуються на території Росії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, українського кінорежисера, сценариста та активіста Євромайдану Олега Сенцова російська ФСБ затримала у ніч проти 11 травня 2014 року у Сімферополі та звинуватила у підготовці терактів у Криму, Зокрема, Сенцову закидають керівництво диверсійно-терористичною групою "Правого сектора", яка начебто здійснила 14 і 18 квітня 2014 року підпали штабів "Російської громади Криму" і "Єдиної Росії" в Сімферополі, а також готувала в кримській столиці вибухи біля пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

25 серпня Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії строгого режиму. Своєю чергою, Кольченка засудили до 10 років. Під час зачитування вироку українці заспівали державний гімн України. 24 листопада 2015 року Верховний суд РФ ухвалив залишити вирок українському режисерові Олегу Сенцову та українському активісту Олександру Кольченку без змін.

У Києві оголосять список відповідальних за переслідування Сенцова і Кольченка

У Києві оголосять список відповідальних за переслідування Сенцова і Кольченка

Повʼязані теми:

Наступна публікація