РНБО запропонувала Порошенку ввести воєнний стан на 60 діб

РНБО запропонувала Порошенку ввести воєнний стан на 60 діб

Фото: Reuters

Рішення ухвалено одностайно.

РНБО одноголосно запропонувала президенту запровадити воєнний стан в Україні.

Таке рішення було ухвалено після пропозиції секретаря РНБО Олександра Турчинова. 

Петро Порошенко звернеться до Верховної Ради, щоб проголосувати за таке рішення. Йдеться про запровадження воєнного стану протягом 60 діб. 

Своєю чергою, президент Порошенко закликав народних депутатів прибути на екстренне засідання у понеділок, 26 листопада. Верховна Рада має ухвалити рішення, яке підтримала РНБО.

За його словами, дії РФ проти українських кораблів “є збройною агресією проти України".

“Виходячи з цього, РНБО визначила за необхідне введення в Україні особливого правового режиму для створення умов з відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, посилення загроз державній незалежності та територіальній цілісності України", - сказав Турчинов.

"У зв’язку з цим президенту запропоновано ввести воєнний стан в Україні строком на 60 діб", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" та двом катерам "Бердянськ" та "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером та навіть вдались до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них та захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків.

Через напад російського флоту президент України Петро Порошенко терміново скликав військовий кабінет, а Україна ініціювала позачергове засідання Ради Безпеки ООН.

Повʼязані теми:

Наступна публікація