Росія будує поруч з Україною військову базу - Reuters

Росія будує поруч з Україною військову базу - Reuters

Фото: РИА Новости

Російське міністерство оборони офіційно не визнало перекидання військ.

РФ будує поруч з Україною ще одну військову базу.

Про це пише Reuters.

Журналіст, який відвідав місто Клинці Брянської області на заході Росії (близько 50 км. від кордону з Україною - ред) бачив тимчасовий військовий табір, велику кількість військовослужбовців і техніку.

Солдати розповіли представнику ЗМІ, що вони охороняють "спеціальний військовий об'єкт".

Місцевий чиновник пояснив, що місто було обрано в якості місця дислокації нової дивізії і поки туди прибули близько 240 військових. Так, війська з мотострілецької дивізії почали прибувати в місто 30 травня. Вони були перекинуті з Єкатеринбурга, який знаходиться приблизно в 2000 кілометрах на схід від Клинців. Війська були направлені в місто за прийнятим раніше в цьому році рішенням міністра оборони РФ Сергія Шойгу про створення трьох нових дивізій.

Коли будівництво бази буде завершено, база стане новим компонентом військової присутності РФ на її західному рубежі, що простягнувся від Баренцева моря на півночі до Чорного моря на півдні.

Міністерство оборони РФ не відповіло на питання Reuters про базу та її призначення.

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що російська влада планує побудувати другу велику військову базу поряд з кордоном з Україною. Ця база прийме понад 5 тисяч солдатів і важке озброєння.

База буде розташована на околиці невеликого міста Богучар Воронезької області, на схід від ще однієї частини в Білгородській області, яка будується, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, біля села Солоти Валуйського району Бєлгородської області, що межує з кордоном України, Росія почала будувати величезну військову базу. Там будуть склади боєприпасів, а також казарми для декількох тисяч військовослужбовців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація