Росія хоче розмістити нові комплекси космічного контролю в окупованому Криму

Росія хоче розмістити нові комплекси космічного контролю в окупованому Криму

Фото: Reuters

За допомогою цих комплексів РФ планує контролювати навколоземний простір.

У найближчі роки Росія планує розмістити нові комплекси системи контролю космічного простору в окупованому Криму.

Про це заявив заступник командувача космічними військами Повітряно-космічних сил (ВКС) Росії з випробувань полковник Андрій Івашин, передає РБК.

За його словами, це будуть мережі спеціалізованих комплексів радіотехнічного контролю і оптико-електронних комплексів нового покоління. Крім Криму, вони будуть розгорнуті в Алтайському краї, на Далекому Сході і в Бурятії.

Івашин зазначив, що ці комплекси побудовані на новій елементній базі, що дозволяє "у багато разів збільшити їх бойові можливості по відношенню до комплексів попередніх поколінь".

"З введенням в дію нових комплексів СККП ВКС Росії будуть здатні постійно контролювати навколоземний простір у максимальному діапазоні висот", — сказав російський військовий чиновник.

Нагадаємо, Росія нарощує мілітаризацію окупованого Криму, будуючи на півострові нові військові бази і розміщуючи системи ППО. Кореспондент агентства Reuters тиждень їздив по півострову і тільки за цей час нарахував 18 військових об'єктів, включаючи військово-морські бази, радіолокаційні станції та аеродроми. Деякі з них були абсолютно новими, інші - відновленими старими об'єктами або такими, що перебувають у процесі відновлення.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація