Росія може підтримати незалежність самопроголошених "ДНР" і "ЛНР"

Росія може підтримати незалежність самопроголошених "ДНР" і "ЛНР"

Рішення про подальшу долю цих територій може бути прийняте лише з урахуванням взаємної поваги інтересів конфліктуючих сторін - російський сенатор / Фото: Getty Images

Україна вважає самопроголошені держави на своїй території терористичними організаціями.

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що Росія може підтримати незалежність самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Це, за словами парламентарія, може відбутися в тому випадку, якщо не залишиться інших варіантів розв'язання кризи на південному сході України.

"Якщо і коли будуть вичерпані всі інші можливості досягти політичного рішення, я цього не виключаю варіанту",- зазначив сенатор, відповідаючи на питання в ефірі радіостанції "Комерсант.FM" про те, чи може Росія підтримати створення "незалежної Новоросії або ДНР-ЛНР".

Косачов також зазначив, що рішення про подальшу долю цих територій може бути прийняте лише з урахуванням взаємної поваги інтересів конфліктуючих сторін.

"ДНР" і "ЛНР" є невизнаними державами, проголошених під час конфлікту в Україні в 2014 році. Вони визнають один одного. Крім того, і "ДНР", і "ЛНР" в якості незалежних держав визнає інше невизнана держава - Південна Осетія. Україна вважає самопроголошені держави на своїй території терористичними організаціями.

Нагадаємо, що бойовики відновили роботу залізниці у Дебальцевому і приймають потяги з Росії

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація