Росія може використовувати Сущенка так само, як і Савченко - Фейгін

Росія може використовувати Сущенка так само, як і Савченко - Фейгін

Фото: УНІАН

Журналіста можуть тримати для обміну.

Адвокат Марк Фейгін вважає, що Росія буде розкручувати історію із затриманням українського журналіста Романа Сущенка, як свого часу розкручувала з нардепом Надією Савченко.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Фейгін впевнений, що російська влада буде намагатися обміняти Сущенко на когось, і увесь цей процес буде тривати довго.

Адвокат не виключає, що з боку України та інших країн можуть послідувати дзеркальні заходи проти російських журналістів. За словами Фейгіна, він попереджав про це російську владу.

Нагадаємо, українське МЗС викликало консула РФ для отримання пояснень щодо недопуску консулів до затриманого в Росії журналіста Романа Сущенка. За словами Беци, у середу, 5 жовтня, до МЗС Росії направили чергову ноту, щоби вони надали пояснення. Окремо вона зазначила, що на попередні звернення української сторони, зокрема, до уповноваженого РФ із прав людини Тетяни Москалькової, відповіді також не надходили.

Нагадаємо, у понеділок, 3 жовтня, з'явилася інформація про арешт Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці.  Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово" виявили члени Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви. 47-річний журналіст перебував у камері карантинного відділення.

Журналіст розповів членам ОНК, що на нього чинився психологічний тиск, а слідчий не дозволив подзвонити дружині й повідомити про арешт. ФСБ надала йому державного адвоката. Колишній адвокат звільненої з російського полону нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вирішив допомогти Сущенку й стати його захисником. 

Стосовно затримання Сущенка у Кремлі підкреслили, що ніяких кампаній проти українських або будь-яких інших ЗМІ в Росії немає і бути не може. Своєю чергою медіаорганізації заступилися за Сущенка.

Росія може використовувати Сущенка так само, як раніше Савченко – Фейгін

Росія може використовувати Сущенка так само, як раніше Савченко – Фейгін

Повʼязані теми:

Наступна публікація