Росія на Донбасі втратила більше солдатів, ніж США в Іраку за 12 років - Financial Times

Росія на Донбасі втратила більше солдатів, ніж США в Іраку за 12 років -  Financial Times

Те, що російські війська воюють на Донбасі, на Заході не викликає сумнівів ні у кого. / Фото: facebook.com/olegnovikovkh

Газета закликає визнайти конфлікт на Донбасі війною.

За п'ять місяців боїв на Донбасі Росія втратила стільки ж солдатів, скільки США втратили за майже 12 років присутності в Іраку і приблизно третину солдатів, яких Радянський Союз втратив в Афганістані за 9 років окупації.

Про це йдеться у статті "Час назвати війну в Україні війною" у газеті Financial Times.

На думку видання, те, як Росія заперечує свою присутність в Україні, схоже на те, як СРСР брехав про Афганістан. І тут варто звернути увагу на дві речі.

По-перше, за часів радянського лідера Михайла Горбачова російські ЗМІ мали більше свобод, ніж вони мають зараз, за часів російського президента Володимира Путіна.

По-друге, існує інтернет і приховувати інформацію про загиблих росіян в Україні складно, , адже Україна має і найбільш вільні російськомовні видання у світі.

"Прийшов час визнати, що конфлікт на Донбасі – це перша європейська міждержавна війна з 1945 року", - пише Financial Times.

"В Україні настав час назвати війну війною. Не дивлячись на те, як конфлікт в Україні називають Сполучені Штати, чи що говорить Росія про свою причетність до цього конфлікту, Європа є свідком найбільшої війни за кількістю загиблих з часів радянського вторгнення до Афганістану. Настав час визнати цей конфлікт війною", - пише видання.

Нагадаємо, убитий російський диверсант залишив передсмертну записку: "Послали на убой, как быка".

Бойовики та російські найманці накривають вогнем українські міста

Бойовики та російські найманці накривають вогнем українські міста

Повʼязані теми:

Наступна публікація