Росія не бачить перспектив "української" формули співпраці з Митним союзом

Росія не бачить перспектив "української" формули співпраці з Митним союзом

Зурабов назвав малоймовірною «українську» формулу МС / Фото: AFP

Зурабов вважає, що співпраця України і МС у форматі "3+1" малоймовірна.

Посол Росії в Києві Михайло Зурабов називає малоймовірною можливість співпраці України з Митним союзом за формулою "3+1".

"Треба враховувати те, що на політичному рівні така можливість на сьогоднішній день розглядається як малоймовірна", - заявив Зурабов українським журналістам в середу в Києві.

Разом з тим Зурабов назвав важливою співпрацю між Києвом і країнами Митного союзу на шляху пошуку формату співробітництва.

"Є в цьому напрямі вже певні досягнення, тому що існують робочі групи, комісії... така робота ведеться на постійній основі", - підкреслив він.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович пропонував формат співпраці з Митним союзом у форматі "3+1" (Росія, Білорусія і Казахстан, плюс Україна - ред.), однак така ініціатива не знайшла підтримки з боку членів МС. При цьому форматі Україна не стає офіційним членом Митного союзу.

На думку українських експертів, українська сторона намагається знайти такий формат взаємин з Митним союзом, який би не став перешкодою для підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС, тоді як російська сторона наполягає на більш тісній інтеграції Києва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація