Росія не видала екс-нардепа Шепелєва через загрозу національним інтересам

Росія не видала екс-нардепа Шепелєва через загрозу національним інтересам

Фото: УНІАН

Запит на екстрадицію політика був відправлений до РФ півтора року тому.

Росія офіційно відмовила у видачі Україні колишнього народного депутата Олександра Шепелєва.

Про це у своєму Facebook повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

Він повідомив, що запит на екстрадицію політика був відправлений до РФ півтора року тому відповідно до встановлених міжнародними конвенціями термінів.

"Місяць тому РФ офіційно відмовила у видачі Шепелєва українській стороні, пославшись на Ст.19 Конвенції про правову допомогу 1993 року - видача особи шкодить інтересам нацбезпеки РФ. Вельми рідкий випадок, бо до цього часу росіяни не балували різноманітністю комбінацій і відмовляли у видачі членів банди Януковича через нібито загрозу політичного переслідування", - зазначив Єнін.

За його словами, ГПУ уже просила РФ пояснити мотиви відмов.

"РФ поки не відреагувала, але неофіційно циркулює інфо про те, що Шепелєв пішов на угоду з російським слідством, надавши покази на низку українських політиків, включно з Юлією Тимошенко. Тобто якщо і йдеться про зраду, то явно не з боку ГПУ чи Мін'юсту України (який взагалі не має жодного відношення до цієї історії, оскільки центральним компетентним органом на стадії досудового слідства є ГПУ, а не Мін'юст)", - заявив заступник генпрокурора.

Єнін також додав, що звільнення з-під варти Шепелєва не розв'язує йому руки - поза межами Росії його чекає з розпростертими обіймами Інтерпол.

Повʼязані теми:

Наступна публікація