Росія не виконує Мінські домовленості, тому санкції потрібно зберегти - Порошенко

Росія не виконує Мінські домовленості, тому санкції потрібно зберегти - Порошенко

Фото: УНІАН

Президент України зустрівся з міністрами зовнішніх справ Франції та Німеччини.

Президент України Петро Порошенко звинуватив Росію у невиконанні Мінських домовленостей, тому, на його думку, необхідно зберегти санкції проти Москви.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром закордонних справ Франком-Вальтером Штайнмайєром та міністром закордонних справ Франції Жан-Марком Еро.

"Росія не демонструє жодного прогресу у виконанні Мінських домовленостей, тому питання санкцій є дуже важливим. І санкції не лише через Мінськ, а через нелегальну анексію Криму, через агресію на сході України, через присутність російських військ", - сказав президент.

Порошенко подякував за рішення Комітету постійних представників країн ЄС щодо продовження пакету персональних санкцій, висловивши сподівання, що це рішення буде затверджено Радою ЄС вже 15 вересня.

Президент наголосив, що режим припинення вогню, запроваджений з 1 вересня з ініціативи української сторони, не виконується. Бойовики продовжують артилерійські обстріли, внаслідок яких гинуть та отримують поранення військовослужбовці ЗСУ.

Глава української держави також наголосив на відсутності прогресу у звільненні заручників та політв'язнів, які утримуються на окупованих територіях та на території Росії. Зокрема він нагадав про заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Порошенко закликав не визнавати легітимність виборів до Держдуми Росії через те, що вони відбудуться у в окупованому Криму. Президент подякував ОБСЄ та ЄС за рішення не направляти своїх спостерігачів на вибори на півострів.

Нагадаємо, режим припинення вогню на сході України набуде чинності у ніч проти четверга, 15 вересня, і триватиме тиждень. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у Києві. За його словами, і Київ, і Москва пообіцяли, що опівночі на Донбасі припинять стріляти.

Черговий "режим тиші" встановлювався 1 вересня. Відносне затишшя тривало кілька днів, але потім бойовики повернулися з важким озброєнням. Протягом "перемир'я", за офіційними повідомленнями, загинули близько десяти бійців. Великі втрати армія зазнала 12 вересня – двоє загинули, один зник без вісті і 15 отримали поранення.

Петро Порошенко з європейськими дипломатами обговорить способи тиску на Москву

Петро Порошенко з європейськими дипломатами обговорить способи тиску на Москву

Повʼязані теми:

Наступна публікація