Росія ніяк не реагує на ноти протесту МЗС України щодо Сенцова

Росія ніяк не реагує на ноти протесту МЗС України щодо Сенцова

Росія не дає змоги українському консулу зустрітися з Олегом Сенцовим / Фото: z-city.com.ua

Російська сторона не дозволяє українському консулу зустрітися з затриманим кінорежисером. 

Українське Міністерство закордонних справ за тиждень надіслало вже дві ноти протесту своїм російським колегам щодо затримання кінорежисера Олега Сенцова, однак відповіді на них так досі й не отримало. Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ніч. 

"Існують відповідні міжнародні конвенції, міжнародні договори, згідно з якими держава має повідомити іншу державу, громадянином якої є затриманий, про те, де він знаходиться, що йому інкримінується, і дозволити зустрітися з консулом. Наш консул готовий зустрітися, але російська сторона поки що на це не йде", - сказав речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс. 

Режисер, за даними друзів, поки що перебуває в Сімферополі, проте його планують перевезти у Москву. Тим часом, російський адвокат Олега Сенцова вже дістав можливість у Москві ознайомитися з документами справи. Утім, він каже, що його змусили підписати розписку про нерозголошення даних. 

Тим часом, українські кінематографісти пікетували російське посольство з вимогою звільнити Олега Сенцова. Маніфестанти у руках тримали плакати, прапори України та Криму, а також фото Сенцова, і вигукували гасло: "Віддайте нам Сенцова, собі залиште Михалкова". До мітингувальників із посольства ніхто не вийшов. 

Нагадаємо, ФСБ Росії інкримінує українському режисеру Олег Сенцову підготовку теракту. 

Українського режисера вимагали звільнити з російської в’язниці під стінами посольства

Українського режисера вимагали звільнити з російської в’язниці під стінами посольства

Повʼязані теми:

Наступна публікація