Росія почала грабувати українців у Криму – Corriere della Sera

Росія почала грабувати українців у Криму – Corriere della Sera

Росія почала грабувати українців у Криму / Фото: Reuters

Італійське видання пише, що в українців у Криму, які відмовляться від громадянства Росії, будуть відбирати майно.

У Криму російські війська почали конфісковувати приватну власність, яка належить українцям. Про це пише італійська газета Corriere della Sera.

"Солдати, прислані Москвою, хочуть захопити не лише військові бази України. Ще ввечері 18 березня група з 12 солдатів з автоматами захопили автосалон, розташований недалеко від центру Сімферополя", - нагадує видання.

При цьому автор статті зауважує, що це далеко не єдиний випадок захоплення приватної власності в Криму. Він також нагадує про конфіскацію "об'єкту, який належав Петру Порошенку, якого в Україні називають шоколадним королем".

"В Криму за командою влади, яка перебуває під патронатом Москви, почалося переведення у володіння автономії енергетичних компаній: "Чорноморнафтогазу" і головної транспортної компанії "Феодосія", яка займається розподілом енергетичної сировини", - пише видання.

Також італійська газета нагадує і про те, що розвідка на Чорноморському нафтогазоносному шельфі самопроголошена влада Криму віддала російському "Газпрому". Хоча раніше екс-президент України Віктор Янукович підписав відповідні угоди із західними компаніями ExxonMobil, Chevron, Eni, Edf.

Крім того видання зазначає, що в Криму відбирають не лише енергетичні підприємства. Українців, які мешкають на півострові і не хочуть ставати громадянами Росії, це теж стосується.

"Сергій Аксьонов скасував дію українського Цивільного кодексу. Всі реальні права і документи будуть анульовані: від права власності на житло до патентів. Їхня дія буде відновлена лише для тих, хто отримає російських паспорт. А в тих, хто не погодиться на це, власність буде силою відібрана", - пише Corriere della Sera.

Нагадаємо, що Україна перегляне тарифи на комуналку для Криму, але відключати послуги не стане.

Повʼязані теми:

Наступна публікація