Росія вибила за відновлення переговорів Зону вільної торгівлі і Чорноморський флот

Росія вибила за відновлення переговорів Зону вільної торгівлі і Чорноморський флот

Зурабов розповів, що газові переговори вирішили відновити / Фото: AFP

Також посол Росії у Києві Михайло Зурабов зазначив, що проект з демаркації сухопутного російсько-українського кордону вийшов на фінальну стадію.

Після телефонної розмови, яка відбулася два дні тому між президентом України і російським керівництвом, було ухвалено рішення відновити газові переговори.

Як повідомили у партії "Єдина Росія", про це повідомив Посол РФ у Києві Михайло Зурабов.

"Після телефонної розмови, яка відбулася два дні тому між президентом України і російським керівництвом, було ухвалено рішення відновити ці переговори. І найближчим часом вони знову почнуться у Москві", - сказав посол, додавши, що "перспектива виходу на прийнятні для двох країн домовленості достатньо висока".

Зурабов припустив, що це може відбутися найближчим часом.

Також він прогнозує, що найближчим часом Росія і Україна синхронно ратифікують угоду про зону вільної торгівлі СНД, а також досягнуть домовленості щодо перебування Чорноморського флоту РФ у Криму.

"Зараз уряди двох країн, виконавча влада, законодавчі органи, дипломатичні структури готуються до синхронної ратифікації цього документа. Ми схильні вважати, що це може відбутися у найближчі декілька тижнів", - сказав він.

Крім того, Зурабов зазначив, що, окрім досягнення базових угод про перебування Чорноморського флоту Росії в Криму, активно йде робота над домовленостями за переліком інших питань, пов'язаних з модернізацією ЧФ, з порядком інформування про пересування російських військових частин територією України, використанням навігаційної технологічної структури ЧФ.

"Ми можемо зараз констатувати: ступінь готовності цілого ряду документів достатньо високий, і цілком можливо, що найближчим часом з низки питань нам вдасться вийти на підписання відповідних документів", - сказав Зурабов.

Посол заявив, що російська сторона розраховує на те, що Верховна рада України і відповідні інституції країни ухвалять рішення про ратифікацію угоди про спрощений порядок перетину російсько-українського кордону.

Зурабов зазначив, що на фінальну стадію реалізації вийшов проект з демаркації сухопутного російсько-українського кордону. Всі документи, за його словами, оформлені належним чином, і почалася робота безпосередньо з виїздом на місця.

При цьому Зурабов заявив: "Ми можемо говорити про помітний прогрес у питанні, пов'язаному з делімітацією морського кордону російсько-українського". За його словами, російська сторона в цьому питанні також сподівається на досягнення відповідних угод у найближчому майбутньому".

Повʼязані теми:

Наступна публікація