Росія втратить свій ядерний арсенал без України

Росія втратить свій ядерний арсенал без України

Росія втратить свій ядерний арсенал без України

Всі ракети-носії ядерних боєголовок в російському арсеналі виготовлені в Україні.

Ще не так давно російський пропагандист Дмитро Кисельов погрожував перетворити США на ядерний попіл. Однак російські ракети з ядерним зарядом не полетять, якщо Україна не буде їх обслуговувати.

Як йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень, однією з таких ракет-носіїв є "Воєвода". Це міжконтинентальна балістична ракета наземного базування. Вона єдина здатна подолати протиракетну оборону США. 83% російських боєголовок переносять саме ці ракети-носії. Але "Воєвода" виготовлена в Україні.

Сам носій, система бойових блоків індивідуального наведення, а їх 10 у кожній ракеті, а також система управління - українські. Розробником ядерного щита Росії є Дніпропетровське КБ "Південне". А виготовлені "Воєводи" на дніпропетровському "Південмаші".

Супернадійну систему наведення, яка здатна працювати навіть в умовах ядерних вибухів і стоїть на озброєнні Росії, створив харківський "Хартрон".

Ще одна ракета, яку на Заході називають "Сатана", теж розробили в Україні. Її запускають складним мінометним стартом.

Вся ця страшна і потужна зброя, якою Кремль останнім часом погрожує світові, виготовлена в період 70-х та 80-х років. Вона потребує постійного технічного обслуговування. За "Воєводами" донедавна доглядали фахівці КБ "Південне" і заводу "Південмаш". Тільки завдяки цьому ракети, чий термін придатності сплив десятиліття тому, досі в робочому стані.

Але якщо українські фахівці припинять їх обслуговувати, Росія втратить свій ядерний арсенал. Ракети в кращому випадку не полетять.

Нагадаємо, що Володимир Путін почав відпрацьовувати нанесення ядерного удару.

Без українських фахівців Росія може лишитись ядерної зброї

Без українських фахівців Росія може лишитись ядерної зброї

Повʼязані теми:

Наступна публікація