Росіяни вражені цинізмом, з яким влада приховує правду про "вантаж 200"

Росіяни вражені цинізмом, з яким влада приховує правду про "вантаж 200"

"Вантаж 200" продовжують доправляти в Росію

Нові партії вантажівок із тілами загиблих на Донбасі солдатів продовжують прибувати в РФ.

Нова партія "вантажу 200" повернулася додому, в Росію. Спочатку про це заявили українські військові, а вже згодом, на своїй сторінці в соцмережі, підтвердила і координатор військового блоку російської опозиції Олена Васильєва, йдеться в сюжеті ТСН.19:30

З усього видно, що цинізм керівництва армії-агресора не перестає дивувати навіть росіян. Щодня з'являються факти, що російських солдатів, які воюють на Україні або ж вивозять таємно, без почестей, без цинкових трун, інших, так само бездушно, закопують в українську землю, не вказавши навіть прізвища на могилі. 

Але уникнути розголосу з сьогоднішніми технологіями не вдасться. Прикладом цьому є сторінка, яку росіяни створили для пошуку "своїх": там і 200-ті, і 300-ті, і зниклі безвісти. Фотографії на цьому ресурсі додаються із блискавичною швидкістю. 

Втім, деякі сміливі російські журналісти пішли далі. В інтерв'ю матір загиблого 20-ти річного Антона Туманова спочатку виправдовує свого сина, мовляв, поїхав на війну, бо не було ніякої роботи в їхньому  містечку, а трохи згодом зізнається, що реальну ситуацію розуміла і відпускати сина на війну не хотіла. 

Дівчина загиблого каже, що Антон з нею ділився більше, ніж з мамою, і навела останні SMS-повідомлення від коханого, з яких видно, що воювати його змусили.

Вбитих російських військових вивозять з України вантажівками

Вбитих російських військових вивозять з України вантажівками

"Я не хочу їхати, ми з пацанами думали зіскочити, але до частини півтори тисячі кілометрів", - написав хлопець.

А через кілька днів дівчина отримала від Антона останнє повідомлення: "Телефон здав, в Україну поїхав. Все". 

У комітеті солдатських матерів Росії, на диво, казати правду не бояться. Кілька днів тому вони заявили, що приховувати інформацію від їхніх громадян вже запізно, і підтвердили, що за  їхніми підрахунками в Україні воєю щонайменше 12 тисяч російських вояків. Щоправда, вчора слухавку з українського номера там не взяли.

Раніше повідомлялося, що російські десантники поділилися подробицями розгрому під Сніжним.

Кореспондент ТСН Віталій Афанасієнко 

Повʼязані теми:

Наступна публікація