Російська армія створила загрозу повторення атомної катастрофи в Україні - Порошенко

Російська армія створила загрозу повторення атомної катастрофи в Україні - Порошенко

Петро Порошенко / Фото: УНІАН

Активні бойові дії точилися лише за кількасот кілометрів від Запорізької АЕС, нагадав глава держави.

Чорнобильська трагедія перебуває на півдорозі від нацистської окупації до агресії РФ на історичному шляху українського народу.

Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"В час, коли ще потрібні колосальні ресурси на подолання наслідків аварії на ЧАЕС, - мусимо витрачати на оборону чи не 20% видатків бюджету", - йдеться в його Twitter.

Однак глава держави зауважив, що уряд в умовах економічної кризи, спричиненої російською агресію, має таки знаходити на потреби чорнобильців максимум можливого із бюджету.

"Агресія РФ підірвала довіру до режиму нерозповсюдження ядерної зброї і створила загрозу повторення атомної катастрофи на території України. Не забуваймо: активні бойові дії точилися лише за кількасот кілометрів від Запорізької АЕС", - наголосив він.

Водночас Порошенко запевнив, що Україна посилила заходи безпеки на АЕС, захищає їх від можливих атак з боку терористично-диверсійних груп у гібридній війні.

Сьогодні, 26 квітня, президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідникаЗаповідник буде розташований на території Іванківського і Поліського районів Київської області в межах зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація