Російська правозахисниця заявила, що Савченко може померти у найближчі дні

Російська правозахисниця заявила, що Савченко може померти у найближчі дні

Надія помирає

Олена Масюк просить змінити запобіжний захід для Надії Савченко.

Член Ради з прав людини при президентові Росії Олена Масюк закликала перевести під домашній арешт Надію Савченко, яка голодує в московському СІЗО.

"Перш ніж ви, шановні колеги, вирішите опонувати мені з причини того, що, можливо, ви вважаєте Савченко злочинницею і вбивцею, і будете стверджувати, що суд у всьому розбереться, згадайте мої слова: Надія Савченко може померти в найближчі дні", - йдеться у зверненні Олени Масюк, де вона закликала інших членів Ради підтримати звернутися до влади з проханням змінити запобіжний захід для Надії Савченко.

За її словами, стан здоров'я Савченко в останні дні різко погіршився, оскільки вона 15 днів відмовляється від ін'єкцій глюкози. Масюк пише, що у Савченко почалися серйозні проблеми з внутрішніми органами.

"Не в наших силах звільнити Надію Савченко з-під арешту, але маємо право звернутися до тих, хто може змінити їй запобіжний захід. Наприклад, на домашній арешт в стінах українського посольства в Москві або в орендованій адвокатами квартирі в Москві. Це врятує їй життя", - заявляє Олена Масюк.

Нагадаємо, Клімкін назвав рішення Московського суду щодо Савченко поразкою системи в РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація