Російські правозахисники дізналися про стан Кольченка в уральській колонії

Керівництво ВК дратує "ажіотаж" навколо українця.

Сьогодні члени Громадської спостережної комісії відвідали українського активіста Олександра Кольченка, якого в РФ утримують у ВК-6 в Копейську Челябінської області. За їхніми словами, кримчанин відчуває себе добре і багато читає.

"Ми поспілкувалися з Сашею, заповнили Акт обстеження по Реєстру в присутності представників ГУ ФСВП і колонії. Отримали довідку про стан його здоров'я від начальника медчастини. Потім довго розмовляли з Сашею наодинці", - написала правозахисниця Тетяна Щур у Facebook.

"Саша молодець, не падає духом, відчуває себе добре, багато читає. Він докладно розповів, як проходить його день, що він їсть в їдальні... Дуже дякував товаришам, які надіслали йому посилку, завдяки якій він може ще підкріпитися в загоні", - додала Щур.

Також вона розповіла, що Кольченко купив картки для таксофона і зміг зателефонувати матері.

"Видно, що він сумує за домівкою", - зазначила член ГНК і додала, що він дуже турбувався через Надію Савченко і передавав всім привіт.

Також Щур написала, що керівництво колонії дратує "ажіотаж" навколо українця.

"Потім ми довго і гаряче говорили про нього з представниками "іншої сторони" - начальником колонії, головним оперативником. Не відчувають вони до Олександра добрих почуттів. Їх дратує "ажіотаж" навколо нього. Однак ми запевнили їх, що наша увага до нього не ослабне протягом всього його перебування під їхньою охороною. Сподіваємося, що вони це добре засвоїли. Але ми думаємо, що нічого серйозного не станеться. Саша – дуже не дурний. І в ньому відчувається, незважаючи на молодість, досвід і гідність", - написала активістка.

Чотирьох українських політв'язнів, що перебувають в РФ, можуть повернути додому

Чотирьох українських політв'язнів, що перебувають в РФ, можуть повернути додому

Раніше представники Громадської спостережної комісії Якутії розповіли, що український режисер Олег Сенцов, якого незаконно засудили в Росії і який зараз відбуває ув'язнення у ВК-1 Якутії, теж ні на що не скаржиться.

Нагадаємо, ростовський суд виніс вирок українському режисеру Олегу Сенцову - 20 років за ґратами. Активіста Олександра Кольченко засудили до десяти років ув'язнення. Українців звинуватили у плануванні терактів у окупованому росіянами Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація