Російські прикордонники затримали українського активіста на кордоні з Кримом

Російські прикордонники затримали українського активіста на кордоні з Кримом

Вельдар Шукурджієв затриманий на кордоні з Кримом. / Фото: Крим.Реалії

Зв'язку з активістом немає, його телефон відключений.

У ніч на 25 листопада російські прикордонники на межі з окупованим Кримом затримали активіста Українського культурного центру Вельдара Шукурджієва. Про це повідомляється на сторінці у Facebook волонтерського проекту Крим_SOS.

У повідомленні йдеться, що активіст повертався додому і без проблем пройшов українських прикордонників. Російські військовослужбовці ж затримали його "до з'ясування обставин", забрали речі та документи. Зараз зв'язку з Шукурджієвим немає, його телефон відключений.

У серпні Вельдара Шукурджієва вже затримували російські силовики — він намагався сфотографуватися з українським прапором. Тоді на нього склали адміністративний протокол.

Активісти блокади Криму висунули свої умови

Активісти блокади Криму висунули свої умови

Нагадаємо, пізно увечері 21 листопада біля Чаплинки стався вибух електроопор, який викликав енергетичний колапс.

Активісти, які блокують Крим, повідомили про сутички з силовиками неподалік від селища Чаплинка. Вони заявляли, що їх оточили близько сотні нацгвардійців і бійців батальйону "Херсон" і намагалися прокласти собі шлях до электроопор.

В результаті переговорів між силовиками та активістами обидві сторони відійшли від електроопор. Потім силовики змогли забезпечити ремонтні роботи заземлення ЛЕП. Після цього невідоміпідірвали пошкоджені опори.

В "Крименерго" заявили, що всі населені пункти на анексованому півострові залишилися без світла.

Своєю чергою в Укренерго зазначили, що ремонт електроопор, які подають електрику в Крим,займе до двох днів.

Сьогодні, 23 листопада, керівник підрозділу протидії наркозлочинності МВС Ілля Ківа повідомив, що близько 12 танків РФ впритул підійшли до лінії розмежування між Кримом і материковою частиною України на Херсонщині.

Президент України Петро Порошенко запропонував уряду розглянути питання про припинення вантажного транспортного сполучення та припинення товарообігу з Кримом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація