Російські журналісти "купилися" на фотожабу з українськими нардепами та кулеметом у Раді

Російські журналісти "купилися" на фотожабу з українськими нардепами та кулеметом у Раді

Філатову, Ярошу і Березі домалювали кулемет / Фото: facebook.com/borislav.bereza

Пропагандистські кореспонденти вирішили дізнатися, як у парламент пронесли зброю, яку на фото домалювали користувачі соцмереж.   

Російський канал НТВ всерйоз сприйняв фотожабу с українськими нардепами Дмитром Ярошем, Бориславом Березою та Борисом Філатовим і вирішив дізнатися у народних обранців, як вони пронесли зброю до парламенту.

Після першого засідання Ради мережі облетіла світлина, на якій представники "Правого сектора" Ярош та Береза сидять у сесійні залі поруч з нардепом Філатовим.  Один з друзів Берези у Facebook домалював біля народних обранців німецькій кулемет MG-24 часів Другої світової.

Фотожабу одразу ж підхопив сепаратистський паблік у соцмережах "Антимайдан" і опублікував її з коментарем про те, що хтось з депутатів нібито пронесла зброю на засідання Ради.

 
публикация Борислава Березы.

Після цього відфотошоплену світлину сприйняли всерйоз журналісти російського пропагандистського каналу НТВ. Вони зателефонували Березі і попросили на камеру прокоментувати, як він проніс до зали парламенту кулемет, якщо на вході до парламенту стоїть металодетектор.

"Мені щойно подзвонили з НТВ і запропонували прокоментувати на камеру мету пронесення у ВР німецького кулемета часів Другої світової війни, який  пріфотошопили на фотографію Мустафи Найєма. А так же попросили розповісти, як нам вдалося пронести його в зал, адже на входах стоять металодетектор. Цікаво, а навіщо їм це знати? Маразм і ідіотизм - це базис рашистського ТБ. Я відмовився", - написав Береза на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

 
публикация Борислава Березы.

Світлину з трьома українськими депутатами та домальованою зброєю нібито підхопив і "Первый канал" Росії. У соцмережах почали писати, що її показали у вечірньому випуску новин і поширювати скріншот з передачі. Втім, на відео з випуску російських новин цієї світлини наразі немає.

Користувачі соцмереж пишуть, що на фотожабу "купився" і "Первый канал" / Фото: Соцмережі

Прокоментував черговий "фейк" від російських ЗМІ і нардеп Філатов.

 
публикация Borys Filatov.

 Як повідомлялося раніше, блогери спростували фейк російського телеканалу про ураження малайзійського Boeing іншим літаком. Росіяни озвучили чергову брехню в інформаційній війні.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація