Російський депутат хоче здати Україні поплічників Януковича, які осіли в РФ

Російський депутат хоче здати Україні поплічників Януковича, які осіли в РФ

Рашкін пропонує видати Україні поплічників Януковича. / Фото: УНІАН

Водночас, самого Януковича він видавати не хоче.

Депутат Держдуми РФ від Компартії Валерій Рашкін заявив, що російська влада має "більш строго і жорстко" підійти до питання про перебування на території Росії українських політиків-втікачів та їхніх родичів.

Як повідомляє прес-служба партії, Рашкін вважає можливим навіть прийняття рішень про видачу Києву і правоохоронним органам інших країн окремих осіб, щодо яких проводяться слідчі дії.

При цьому Віктора Януковича російський депутат називає "незаконно поваленим президентом", тому проти його перебування в Росії нічого не має.

"Але з якого дива Росія повинна рятувати інших втікачів і нечистих на руку українських політиків, таких, наприклад, як (Віктор) Пшонка або (Микола) Азаров? Азаров, будучи прем'єр-міністром України, протягом чотирьох років займався тим, що фактично заохочував крадіжки російського газу і проводив маніпуляції з боргами України перед Росією. Чому тепер ми повинні його рятувати і забезпечувати йому комфортне життя тут?", - заявив Рашкін.

Крім того, депутат побоюється, що іміджу Росії шкодить перебування в країні сина екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова. "Ця людина не є громадянином Росії. У нього австрійський паспорт. Його дуже чекають в Австрії, де арештовані його рахунки, і де стосовно нього ведеться розслідування. Його потрібно видати Австрії", - заявив Рашкін.

Він також зазначив, що такі люди, як Азаров до цієї категорії явно не мають ніякого стосунку, скоріше навпаки, вони були і залишаються ворогами Росії. При цьому Рашкін звернув увагу на те, що син колишнього президента України, Олександр Янукович вже почав інтегруватися в російський бізнес, а розшукуваний владою Австрії син колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова також знаходиться в Росії.

Як повідомлялося раніше, Янукович і Ко могли вивести $ 8,5 мільярда в Туреччину під час Майдану. У Туреччині не розуміють, звідки взялася ця сума в "упущеннях" платіжного балансу країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація