Російський Мін'юст розглядає запит про повернення Савченко в Україну

Російський Мін'юст розглядає запит про повернення Савченко в Україну

Фото: Reuters

Терміни розгляду документа не називаються.

Міністерство юстиції РФ розглядає запит українського Мін'юсту про надання документів для видачі Надії Савченко в Україну.

У відомстві зазначили, що запит надійшов 19 квітня. Міністерство юстиції України просить надати документи, необхідні для розгляду питання передачі Савченко в Україну, передає ТАСС.

При цьому в російському Мін'юсті заявляють, що терміни розгляду таких запитів не регламентовано Конвенцією про передачу засуджених осіб 1983 року.

Нагадаємо, що засуджена в Росії до 22 років колонії українка Надія Савченко розглядається як єдиний варіант обміну на затриманих російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, які в Україні визнані винними у вчиненні низки кримінальних злочинів. Їх засудили до 14 років з конфіскацією майна. Адвокати ГРУвців повідомили, що оскаржувати вирок не будуть.

Міністерство юстиції України заявило, що опрацювало заяву від Надії Савченко про її повернення в Україну на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб від 1983 року. Всі необхідні документи, які стосуються юридичної сторони питання, вже готові.

Своєю чергою російське Міністерство юстиції повідомило, що отримало запит від української влади про передачу Надії Савченко для відбування покарання в Україні.

Ще принаймні місяць Надія Савченко не повернеться додому

Ще принаймні місяць Надія Савченко не повернеться додому

Повʼязані теми:

Наступна публікація