Російський Мін'юст призупинив діяльність Меджлісу кримськотатарського народу

Російський Мін'юст призупинив діяльність Меджлісу кримськотатарського народу

Фото: Getty Images

Постанову прийнято на підставі рішення "прокурора" Криму Поклонської.

Міністерство юстиції РФ призупинило діяльність Междлісу кримськотатарського народу.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства, передає Інтерфакс.

"Сьогодні в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності, включено громадське об'єднання "Меджліс кримськотатарського народу", - йдеться в повідомленні.

У Мін'юсті зазначають, що Меджліс включено до переліку на підставі рішення "прокурора" окупованого Криму Наталії Поклонської.

Нагадаємо, так звана "прокурор Криму" Наталія Поклонська винесла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар. Поклонська каже, що керувалася законом "Про протидію екстремістській діяльності". Її рішення було направлено в міністерство юстиції Росії для включення Меджлісу до переліку громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена на території РФ.

Поклонська пояснила, що тепер організації заборонено "користуватися всіма державними і муніципальними ЗМІ". Вона не може проводити різні публічні масові заходи, використовувати банківські вклади і взагалі проводити будь-яку роботу. 

Раніше Поклонська подала до "верховного суду Криму" позов про заборону діяльності Меджлісу кримсько-татарського народу. Самопроголошена прокурорша написала свою заяву на підставі статті "федерального закону "Про протидію екстремістській діяльності".

Нова хвиля репресій проти кримськотатарського народу

Нова хвиля репресій проти кримськотатарського народу

Повʼязані теми:

Наступна публікація