Російський політик розповів, як Кремль врахував помилки Донбасу на сирійському фронті

Російський політик розповів, як Кремль врахував помилки Донбасу на сирійському фронті

Фото: Reuters

Для військових дуже важливо, коли не заперечується факт бойових дій на території чужої держави.

Голова псковського регіонального відділення партії "Яблуко" Лев Шлосберг заявив, що ситуація щодо сирійського фронту принципово відрізняється від тієї, що відбувається з Україною.

"Справа в тому, що участь російських Збройних сил у бойових діях на території України заперечувалося два роки тому, заперечується і сьогодні. Ситуація в Сирії інша: офіційно повідомляється, що військовослужбовці загинули у Сирії", - розповів російський політик виданню Собеседник.

За його словами, для військових та членів їхніх сімей це дуже важливо, оскільки не заперечується факт бойових дій на території чужої держави, ці бойові дії санкціоновані відповідно до закону.

 "Участь наших Збройних сил в українському конфлікті, коли заперечувалося участь наших військ, а похорон проходили дивно і дуже образливо для військових, — це викликало колосальний скандал у суспільстві, в тому числі всередині армії — мені це відомо зі спілкування з військовослужбовцями у високих чинах. Зараз це громадське обурення враховано. Члени сімей та друзі знають, де воював і де загинув чоловік, і можуть відкрито про це говорити", - підсумував він.

Нагадаємо, що Лев Шлосберг у серпні 2014 року першим опублікував інформацію про закриті похорони російських десантників, які загинули на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація