Російський шпигун хотів встановити "прослушку" в кабинеті президента Литви Грібаускайте

Російський шпигун хотів встановити "прослушку" в кабинеті президента Литви Грібаускайте

Фото: Reuters

Він також вербував громадян Литви для шпигунства.  

Старший оперуповноважений розвідувального управління ФСБ Калінінградській області звинувачується в Литві у шпіонажі, підробці документів та багаторазовому незаконному перетині держкордону.

Справу передали до суду, - про це пише dw.com.

За версією слідства, підозрюваний намагався завербувати співробітників литовського Департаменту охорони керівництва, щоб встановити обладнання для прослуховування в кабінеті і резиденції президента Литви Далі Грібаускайте.

Також він з колегами намагався збирати інформацію про нинішніх і колишніх співробітників Департаменту охорони керівництва Литви. 

Він був затриманий під час поїздки транзитним поїздом через Литву з Калінінградської області в Білорусь. Йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 15 років. Щодо двох інших фігурантів справи досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що 13 агентів російських спецслужб знаходяться в Україні під слідством. Серед них - заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини, військовослужбовці Збройних сил та інші.

Повʼязані теми:

Наступна публікація