Розгляд апеляції щодо Корбана перенесли на понеділок

Розгляд апеляції щодо Корбана перенесли на понеділок

Суд перенесли на 25 січня. / Фото: Прес-служба партії "Укроп"

За цей час сторона звинувачення має надати оригінал наказу про зміну підсудності політика.

Апеляційний суд Києва оголосив перерву в засіданні щодо розгляду апеляції на арешт лідера УКРОПу Геннадія Корбана до 25 січня на 10 годину ранку. 

Як повідомляє прес-служба партії, за цей час сторона звинувачення має надати оригінал наказу про зміну підсудності справи Корбана у суді першої інстанції. Сьогодні прокурори надали лише копію, достовірність якої викликала сумніви в захисників.

Адвокати вимагали, щоб розгляд їхньої апеляції продовжився сьогодні, оскільки всі сторони присутні, а тривале відкладення засідання порушує право їхнього підзахисного на своєчасний розгляд апеляції.

Як відомо, Корбану інкримінують захоплення голови Держземагентства України та директора Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників, створення та участь у злочинній організації, привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації та перешкоджання діяльності виборчих комісій.

У справі Корбана з’явилися нові епізоди, пов’язані із Дмитром Фірташем та Ігорем Єремєєвим

У справі Корбана з’явилися нові епізоди, пов’язані із Дмитром Фірташем та Ігорем Єремєєвим

 28 грудня 2015 року суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус прийняв рішення про арешт Геннадія Корбана на два місяці. Перед цим політик був примусово доправлений до Києва. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви та підозри, що у Корбана дійсно проблеми зі здоров'ям, адже його обстежили в дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

Адвокати Геннадія Корбана продовжують вимагати домашній арешт для свого підзахисного

Адвокати Геннадія Корбана продовжують вимагати домашній арешт для свого підзахисного

25 грудня під час засідання лідеру партії стало зле і його госпіталізували в лікарню Інституту Амосова, де провели стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я.

26 грудня Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про доставку Корбана до суду, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і тривав він до майже 14 години 28 грудня.

Наразі Геннадій Корбан утримується в СІЗО СБУ в Києві. Захист політика вважає переведення порушенням норм чинного законодавства України і обвинувачує слідство у спробі тиску.

Повʼязані теми:

Наступна публікація