Розгляд скарги затриманого у справі Корбана Михайла Кошляка перенесли на кінець тижня

Розгляд скарги затриманого у справі Корбана Михайла Кошляка перенесли на кінець тижня

Судді перенесли розгляд справи Кошляка / Фото: Євгенія Кравчук

Причина - відсутність матеріалів справи у суді.

Апеляційний суд Києва переніс на 15 січня розгляд скарги захисту Михайла Кошляка, якого затримали у рамках кримінального провадження щодо голови політради УКРОПу Геннадія Корбана.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар партії УКРОП Євгенія Кравчук.

Як зазначила Кравчук, справу розглядала колегія суддів у складі Валерія Лашевича, Дениса Масенка та Віктора Глиняного. Саме вони 5 січня цього року розпочали розгляд апеляції на арешт Корбана. "Єдина різниця – цього разу на процесі головує Валерій Лашевич, а не Денис Масенко. Розгляд справи відклали на 15 січня у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи", - написала Кравчук.

Вона також нагадала, що раніше свою "безпристрасність у справі Корбана автоматизована система проявила у Дніпровському райсуді столиці: спочатку вона кілька разів розподіляла справи щодо політика на суддю Миколу Чауса, а потім йому ж віддала і розгляд клопотання прокуратури про продовження терміну тримання під вартою Михайла Кошляка".

 

Дива "автоматичного" вибору суддів у "справі Корбана" тривають! Сьогодні Апеляційний суд Києва розглядав скаргу захисту ...

Опубліковано Yevheniya Kravchuk 11 січня 2016 р.

Нагадаємо, 28 грудня 2015 року суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус ухвалив рішення про арешт Геннадія Корбана на два місяці. Перед цим політик був примусово доставлений до Києва. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви і підозри, що Корбан дійсно має проблеми зі здоров'ям, адже його обстежували у дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

25 грудня під час засідання лідеру партії стало погано і його госпіталізували до лікарні Інституту Амосова, де провели стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я.

26 грудня Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про доставлення Корбана до суду, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і він тривав до майже 14 години 28 грудня.

5 січня 2016 року Геннадій Корбан заявив, що екс-регіонал Олег Царьов, який підтримує терористів на Донбасі, свідчить проти нього у Генпрокуратурі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація