Розмаїття депутатського майна: політики декларують церкви, гравюри Пікассо і колекційні вина

Розмаїття депутатського майна: політики декларують церкви, гравюри Пікассо і колекційні вина

Фото: УНІАН

В Україні завершується термін оформлення е-декларацій.

Триває подання е-декларацій чиновниками. Посадовці та депутати вказують земельні ділянки на ворожій території, подарунки на 700 тисяч гривень і навіть церковні споруди, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Народний депутат Анатолій Матвієнко, окрім іншого, задекларував храм. У Вінницькій області йому належить церква площею понад 40 квадратних метрів. Великим латифундистом несподівано виявився чинний губернатор Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. За його дружиною записано більше 62 гектарів землі в Російській Федерації. Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун здивувала всіх кешем. У її розпорядженні майже 4,5 мільйони доларів готівкою та 66 тисяч гривень. Понад 4 мільйони доларів, щоправда в гривнях, тримає народний депутат Руслан Демчак. Це при тому, що заробляє Демчак близько 70 гривень на рік. Дружина політика також орендує будинок та машину у Великій Британії.

Електронне декларування: дивовижні статки та неймовірне майно чиновників

Електронне декларування: дивовижні статки та неймовірне майно чиновників

Виявились серед декларантів і поціновувачі мистецтва. Депутат Олесь Довгий, окрім фірм та грошей, записав на себе 95 картин та 10 статуй. Віктор Балога вказав 26 картин позаминулого століття. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вніс до декларації колекцію творів мистецтва відомих художників, зокрема в документі зазначена гравюра Пікассо, антикварні ікони, бісерні вишивки і начерки. А також колекція вин.

До завершення деклараційного марафону залишилося два дні і дві ночі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація