Розшукуваний екс-міністр Єжель оселився у Білорусі, а Богатирьова уподобала Крим – джерела

Розшукуваний екс-міністр Єжель оселився у Білорусі, а Богатирьова уподобала Крим – джерела

Раїса Богатирьова

Поінформавані джерела розповіли, де оселились чиновники-втікачі.

Колишні можновладці, а нині втікачі, проти яких в Україні відкриті кримінальні справи, облаштували своє життя у Криму та за кордоном.

За даними джерел ТСН, екс-міністр оборони Михайло Єжель, якого рік тому було звільнено з посади посла України у Білорусі, нині проживає саме у Білорусі – має там посвідку на проживання, оселився у мікрорайоні Дрозди у Мінську. В Україні проти нього відкрито більше 50 кримінальних справ - за активну участь у знищенні тилового забезпечення української армії. З березня 2016 року Єжеля оголошено в розшук.

Ще один екс-міністр оборони України Павло Лебедєв, якого також розшукує військова прокуратура, оселився у окупованому Криму. Свого часу він засвітився у Кремлі на зібранні з нагоди анексії Криму. Нині очолює громадську організацію "Ми – Севастопольці" та є заступником президента російської спілки промисловців у Севастополі.

Політичною діяльністю в Севастополі займається й екс-нардеп від "Партії регіонів" Вадим Колесніченко. З січня поточного року Колесніченко очолює Кримську футбольну спілку, а у квітні його призначили "представником губернатора Севастополя у законодавчому зібранні". До 9 травня Колесніченко організовував акцію "Георгіївська стрічка".

Нещодавно журналісти публікували фото маєтку екс-прем'єра Миколи Азарова у Підмосков'ї, проте за даними джерел ТСН, колишній голова уряду оселився у Гурзуфі. Також обрали Крим "санкційна" екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова та екс-нардеп, автор "диктаторських законів" Володимир Олійник. Богатирьова, запевнили ТСН, мешкає у Форосі, а Олійник – у Ялті.

Санкції США та ЄС не завадили поїхати екс-міністрам Дмитру Табачнику та Едуарду Ставицькому до Ізраїлю. Екс-завідувач енергетичним сектором нещодавно й сам розповів про своє життя в Ізраїлю та спростував чутки про його нібито арешт у аеропорту.

Найдалі від батьківщини з цієї "порції" втікачів, за даними джерел, поїхав екс-голова НБУ Ігор Соркін, який став свого часу наступником ще одного фігуранта санкційних списків – Сергія Арбузова. Соркін нібито живе у Вірменії та має там ресторанний бізнес.

Як було відомо раніше, Арбузов живе у Москві та займається науковою діяльністю. Головний втікач Віктор Янукович після виїзду оселився у Ростові-на-Дону. Російського громадянства, заявляють у владі РФ, колишній президент України не має.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська

Повʼязані теми:

Наступна публікація