Розслідування розстрілу Небесної сотні було фатально загальмовано за Махніцького – Шокін

Розслідування розстрілу Небесної сотні було фатально загальмовано за Махніцького – Шокін

Шокін прокоментував закиди щодо повільного розслідування розстрілу Небесної сотні

Генпрокурор обіцяє зробити тепер все можливе, але радить не мати завищених сподівань.

Слідство згаяло найважливіший час для розслідування розстрілу Небесної сотні, і зараз надолужити втрачене фактично неможливо. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Шокін.

У відповідь на резонансну заяву міжнародних експертів про те, що прогресу розслідуванні злочинів на Майдані немає, керівник ГПУ заявив, що претензії слід висувати в.о. генпрокурора у 2014 році Олегові Махніцькому.

"На мій погляд, були всі передумови робити кроки більш рішучі. Кроків, які спочатку робив Махніцький, я не знаю і, чесно кажучи, не бачу. З того, що я подивився у справах, що мені доповідали, при Махніцькому не було взагалі ніякого прогресу", - сказав Шокін.

За його словами, подібного роду злочину легше розслідувати одразу, по гарячих слідах, а не після того, як минув рік від їх скоєння.

"Збирати докази одразу – це одне, а через півроку-рік – це інше. Необхідно втрачене відновлювати або знаходити. Були моменти, які лежали на поверхні. Чому їх не використали – не можу сказати", - прокоментував генпрокурор.

На його думку, вже його попередник Віталій Ярема зробив значно більше в розслідуванні злочинів проти учасників Революції Гідності.

"Ярема зробив, на мій погляд, досить багато в цьому напрямку. Може, він просто не встиг, тому що дійсно величезні обсяги матеріалів", - пояснив Шокін.

І пообіцяв використати напрацювання часів Яреми для того, аби завершити слідство.

"І через якийсь час я скажу: от, шановні громадяни України, на сьогоднішній день – буде це 1 травня, 1 червня або 1 серпня – Генеральна прокуратура України зробила все можливе по кожному з кримінальних виробництв, які стосуються Майдану, притягнула до відповідальності винних і оголосила в розшук тих, хто в бігах. І більше ми зробити не можемо, бо процесуально використовували всі можливості і прийшли до таких результатів. Судіть", - заявив Шокін.

"А розтягувати і вишукувати те, чого вже не можна зробити, на мій погляд, буде антидержавно", - додав він.

Як уже повідомлялося, у дорадчій групі Ради Європи заявили про відсутність доказів роботи снайперів на Інститутській.

Розслідуванню злочинів на Майдані заважало МВС

Розслідуванню злочинів на Майдані заважало МВС

Повʼязані теми:

Наступна публікація