Рух "Чесно" знайшов нестиковки в інформації про купівлю квартири у деклараціях Заліщук

Рух "Чесно" знайшов нестиковки в інформації про купівлю квартири у деклараціях Заліщук

Фото: УНІАН

Депутатка володіла квартирою ідентичної площі за рік до придбання житла.

Рух "Чесно" знайшов нестиковки в інформацію про купівлю квартири у деклараціях народної депутатки Світлани Заліщук.

Про це йдеться у повідомленні на сайті руху.

"Чесно" вказує, що, Заліщук уклала угоду про купівлю квартири площею 158,7 кв. м в серпні 2014 року. Але в її декларації за підсумками 2013 року містяться відомості про квартиру такої ж площі, ніби депутатка володіла нею на рік раніше.

Витрати на придбання квартири у власність також не вказані в жодній з опублікованих декларацій Заліщук, йдется у пвідомленні.

"Відповідно до закону "Про засади запобігання і протидії корупції", народна депутатка не мала зазначати квартиру у декларації за 2013 рік, якщо не володіла нею і не орендувала її. Натомість, вона мусила вказати її у декларації за 2014 рік, зазначивши витрати на придбання у власність", - зазначає рух "Чесно".

Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Нагадаємо, закиди щодо придбання дорогого майна нардепом з'явились у ряді ЗМІ 14 вересня. Її звинуватили у купівлі квартири площею 158,7 кв м у Києві вартістю 13 млн грн. Світлана Заліщук пояснила, що купила квартиру у 2014 році разом зі своїм громадянським чоловіком. Для цього він продав свою квартиру у Стокгольмі, оскільки вирішив переїхати жити в Україну. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація