Саакашвілі оштрафували за невиконання рішення суду

Саакашвілі оштрафували за невиконання рішення суду

Жителю Одеської області навіть через суд не вдалося домогтися зустрічі з губернатором / Фото: УНІАН

Місцевий житель судився з главою Одеської ОДА через його  небажання поспілкуватися з ним під час особистої зустрічі.

На голову Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі накладено штраф за невиконання судового рішення. Про це повідомляє місцеве видання dumskaya.net.

Губернатора притягли до відповідальності за ігнорування виконавчого документа та законних вимог державного виконавця.

Все почалося ще в грудні 2014-го, коли Одеську ОДА ще очолював попередник Саакашвілі - Ігор Палиця. Житель Одеської області громадянин Д. звернувся в обласну адміністрацію з проханням дати йому можливість висловити на особистому прийомі губернатора свої претензії до роботи міської та районної влади в питаннях соціального захисту. Однак отримав лише відписку за підписом заступника.

Чоловік розцінив це як порушення своїх прав і подав позов до окружного адміністративного суду. 26 червня 2015 суддя Оксана Вовченко своїм рішенням зобов'язала главу ОДА організувати особистий прийом громадянина Д.

Команда Саакашвілі, який на той час вже очолював обласну адміністрацію, подала апеляційну скаргу. Однак 22 вересня 2015 колегія суддів залишила рішення без змін.

Не дочекавшись виконання главою ОДА судового рішення, чоловік вирішив діяти через виконавчу службу. Судовий виконавець повідомив про це голову ОДА і, дочекавшись встановленого законом терміну, наклав на Саакашвілі штраф. Розмір штрафу складає 680 гривень.

Фото: hrabro.com

Якщо і після цього судове рішення не буде виконано, виконавець накладе штраф у подвійному розмірі та звернеться до правоохоронних органів з повідомленням про притягнення губернатора до кримінальної відповідальності (ст. 382 ч.2 - до п'яти років).

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація