Саакашвілі порадив українцям не спілкуватись російською мовою

Саакашвілі порадив українцям не спілкуватись російською мовою

Саакашвілі порадив українцям забути про російську мову / Фото: Фото EPA/UPG

Михайло Саакашвілі порадив українцям відмовитись від російської мови і не піддаватись на спроби роз'єднати суспільство за мовною ознакою.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі назвав російську мову у світі мовою локального значення і висловив думку, що вона може розколоти Україну. Про це він заявив в інтерв'ю "Україні молодій".

Саакашвілі заявив, що грузини будуть змушені вивчити російську лише за умови, якщо вона стане мовою загального спілкування, всіх європейських народів, китайців, корейців та індійців.

Українцям же він порадив відмовитися від російської мови та не піддаватись на спроби роз'єднати суспільство за мовною ознакою.

"Це не просто ваш вибір сьогодні, це вибір вашого майбутнього. Але я знаю, що хтось намагається в Україні через мовне питання посіяти розбрат серед народу, розколоти його. Переконати тих, хто розмовляє російською, що вони — росіяни. Такий шлях безглуздий… Ми і ви добре знаємо, хто за тим усім стоїть", - зазначив грузинський президент.

Також Саакашвілі висловив сподівання, що Україна досить швидко стане повноправним членом європейської спільноти, адже, за його словами, Європа без України ніколи не зможе стати самодостатньою.

Нагадаємо, раніше російська делегація залишила засідання Генеральної Асамблеї ООН у ході промови президента Грузії Михайла Саакашвілі. Таке рішення було прийнято на знак протесту проти антиросійського характеру виступу грузинського лідера.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація