Садовий запропонував Порошенку очолити Кабмін

Садовий запропонував Порошенку очолити Кабмін

Садовий бачить Порошенка у кріслі прем’єра. / Фото: УНІАН

Лідер "Самопомочі" також зазначив, що йому та членам його партії пропонували посади в Кабміні

Лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий висловив думку, що Порошенку слід очолити Кабмін. Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Сьогодні було б логічно, щоб уряд очолив Порошенко і отримав всю повноту влади. Його людина або він – у принципі, це те ж саме", - відповів Садовий на запитання про те, кого він бачить прем'єром України.

"Він сьогодні має найбільшу фракцію, він сьогодні має найбільший вплив у країні. Він каже, що йому не вистачає ще чогось. Ну, так нехай візьме (Кабмін в свої руки – ред.)", - сказав Садовий.

Лідер "Самопомочі" також зазначив, що йому та членам його партії пропонували посади в Кабміні. При цьому Садовий додав, що готовий взяти на себе відповідальність.

Чим небезпечна для України парламентська криза

Чим небезпечна для України парламентська криза

Нагадаємо, 16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Пізніше фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня.

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи.

При чьому на сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування. Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Гройсман закликав політсили в парламенті до продуктивних переговорів

Гройсман закликав політсили в парламенті до продуктивних переговорів

Повʼязані теми:

Наступна публікація