Сакварелідзе пояснив, як в Генпрокуратурі придумали гальмувати реформи

Сакварелідзе пояснив, як в Генпрокуратурі придумали гальмувати реформи

Фото: УНІАН

За словами заступника Генпрокурора, проти реформаторів порушили більше справ, ніж проти Януковича.

Замість того, щоб проводити реформи, у ГПУ здійснюють кримінальні переслідування і внутрішні розслідування проти реформаторів.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе, зазначивши, що проти його команди протягом року порушили більше кримінальних проваджень, ніж проти колишнього президента Віктора Януковича.

"Одразу ж напередодні старту тестування кандидатів на посади місцевих прокурорів (в серпні 2015) служба внутрішньої безпеки розпочала розслідування з питання фінансування цього процесу з боку Євросоюзу та інших міжнародних донорів", - навів він перший приклад таких переслідувань.

До того ж, зазначив Сакварелідзе, у цьому контексті також допитували експертів ЄС, які брали участь в підготовці процесу тестування і допомагали забезпечити його об'єктивність.

"Тільки суспільне і міжнародне обурення, яке послідувало у відповідь на такі кричущі дії "антиреформаторів", зупинило цей воістину парадоксальний і, я б навіть сказав, ганебний жест опору системи", - додав він.

За словами заступника Генпрокурора, приблизно в той самий час ГПУ порушила кримінальну справу стосовно працівників з Генеральної інспекції, щоб перешкодити і зрештою "розвалити" справу "діамантових прокурорів".

"У січні цього року почалася нова хвиля внутрішніх розслідувань і допитів співробітників управління реформ, яке було створено мною в 2015 році для супроводу процесу реформування. В цьому випадку вже зацікавилися тим, чому працівники управління реформ посміли "замахнутися" на бюджет прокуратури, а конкретно намагалися з'ясувати, наскільки правильно і ефективно розподіляється фонд оплати праці, чи є якісь можливості для підвищення заробітних плат рядовим співробітникам", - розповів він.

На думку Сакварелідзе, на будь-які спроби зміни системи ГПУ відповідає каральними заходами щодо ініціаторів.

"Все це дає мені підстави зробити однозначний висновок - керівництво ГПУ збирається з таким же завзяттям, абсолютно не зменшуючи темпів, і в подальшому продовжувати свій "бій" із будь-якими спробами реформування системи", - наголосив він.

Окремо Сакварелідзе також запевнив, що не збирається відступати і продовжить "шукати шляхи для "оздоровлення" прокуратури".

Уголовные преследования и внутренние расследования как рычаги сопротивления реформам в ГПУВчера думал над всем тем, с ...

Опубліковано Davit Sakvarelidze 25 лютого 2016 р.

Нагадаємо, раніше з'явилась інформація, що прокурорів та слідчих, які займалися справою "діамантових прокурорів" Корнійця та Шапакіна, звільнили з Генпрокуратури. Пізніше у ГПУ цю інформацію спростували.

Повʼязані теми:

Наступна публікація