Сакварелідзе розповів, як "людина Макаренка" пропонувала йому хабар

Сакварелідзе розповів, як "людина Макаренка" пропонувала йому хабар

Фото: Reuters

Екс-прокурору  пропонували хабар за "кришування нафтових схем".

Давіду Сакварелідзе, якого Віктор Шокін звільнив з ГПУ, пропонували хабар від колишнього керівника державної митниці Анатолія Макаренка за керування корупційними схемами на посаді прокурора Одеської області

 "Був факт, я про нього заявив, хабар пропонували. Зареєстрували провадження, але факти не перевірили. Людина назвалася "людиною Макаренка" (Анатолій Макаренко  - колишній голова Державної митної служби України – ред.), — розповів Сакварелідзе в ефірі Громадського, додаючи, що людина, яка пропонувала хабар раніше була йому знайома.

"У нього було дуже знайоме обличчя і ми зустрічалися раніше. Він сказав: "Ти на високій посаді — там були схеми, якщо ти готовий керувати схемами, то можуть бути цікаві теми, можна домовитися з людьми. Продавати нафтопродукцію", — повідомив він.

Гагадаємо, 29 березня народні депутати України підтримали рішення відправити генерального прокурора Віктора Шокіна у відставку. За відповідне рішення проголосували 289 нардепів, виступили проти - 6, утрималися - 4 нардепи, не голосували - 40.

Однак напередодні він встиг звільнити Давіда Сакварелідзе з посади свого заступника. Причинами звільнення названі заклик та участь у мітингу за відставку Шокіна, відмова в участі у справі "діамантових прокурорів", неналежне оформлення документів щодо допуску до державної таємниці та гальмування реформ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація