Сакварелідзе спрогнозував повернення "діамантових прокурорів" на високі посади

Сакварелідзе спрогнозував повернення "діамантових прокурорів" на високі посади

Фото: УНІАН

На думку екс-заступника генпрокурора, скандальну справу закриють.

Справу "діамантових прокурорів" Володимира Шапакіна та Олександра Корнійця незабаром розвалять.

Про це заявив колишній заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе, пише УНІАН.

"Незабаром, напевно, "діамантові прокурори" повернуться у прокуратуру і займуть високі посади", - наголосив він.

На думку Сакварелідзе, справу заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна після його звільнення закриють.

"Розвалять, вб'ють цю справу. Кому воно з них потрібно? В суді залишився єдиний боєць - Яніс Сімонов, у кого не залишилось навкруги нікого. Звичайно, цю справу будуть "валити". Звичайно, її будуть знищувати", - зазначив екс-заступник генпрокурора.

Нагадаємо, 5 липня 2015 р. СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ. У результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

За даними слідства вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За "допомогу" в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США. Підприємець Валерій Гібаленко виступав посередником у цій схемі.

При проведенні обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати "діамантовими". Експерти Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз провели дослідження діамантів, які правоохоронці вилучили при обшуку. За даними експертизи, ринкова вартість коштовностей – 535 тис. 733 грн.

Печерський райсуд Києва обрав Корнійцю і Гібаленку запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн, а Шапакіну - арешт із правом внесення застави у розмірі 3 млн грн. 19 січня Апеляційний суд "відфутболив" справу "діамантових" прокурорів до іншої інстанції. Документи передали до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

29 березня Сакварелідзе був звільнений з органів прокуратури у зв'язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності та скасуванням його посади. Повідомляється, що Віктор Шокін "привів у відповідність до вимог Закону "Про прокуратуру" структуру та штатний розпис органів прокуратури" і ліквідував посаду заступника Генпрокурора України – прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація