Сакварелідзе спрогнозував, що справу "діамантових прокурорів" розвалять у суді

Сакварелідзе спрогнозував, що справу "діамантових прокурорів" розвалять у суді

Фото: УНІАН

Екс-заступник Шокіна запевнив, що підтримує прокурорів, які ведуть скандальну справу, як активіст.

Справу "діамантових прокурорів" екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна можуть розвалити в суді.

Про це заявив колишній заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ви знаєте, закрити не вдасться. Швидше за все, вони спробують розвалити її в суді, оскільки уявіть собі стан того прокурора, який фактично залишився один на один в "левовій печері" - один на один з системою, в той час, як заступник генерального прокурора не зміг до кінця утримати цих хлопців, не зміг до кінця їх захистити. Захищаю їх з вулиці, так би мовити, як громадський активіст", - наголосив він.

До того ж Сакварелідзе запевнив, що не претендує на посаду очільника Генпрокуратури України.

"Ні, я неодноразово заявляв. Не вводьте в оману політичне керівництво країни, що я все це починав, щоб претендувати на посаду. Я публічно заявляю, що бажання у мене не було, і не буде очолювати Генеральну прокуратуру", - зазначив він.

За словами Сакварелідзе, у нього була "своя ділянка, де працювали ідеалісти, на яких зараз тиснуть, витісняють з Генпрокуратури і або погрожують, або шантажують".

Нагадаємо, колишнього заступника генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе викликали на допит у Генеральну прокуратуру. Він фігурує свідком у справі щодо так званого зникнення двох мільйонів доларів, які уряд США лише планував виділити нашій державі на реформу прокуратури.

Звільнений Шокіним прокурор Одещини переконаний, що вся справа проти нього є помстою за спробу змінити корумповану українську прокуратуру.

Як зазначається, екс-очільник одеської прокуратури Давід Сакварелідзе прибув до Генпрокуратури за повісткою. Його допитують з приводу нібито зникнення двох мільйонів доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація