Сакварелідзе: "Я зустрічався з президентом за два дні до звільнення"

Сакварелідзе: "Я зустрічався з президентом за два дні до звільнення"

Давид Сакварелідзе / Фото: УНІАН

Колишній заступник Шокіна впевнений, що його відставка узгоджена з Порошенком.

Колишній заступник Генпрокурора і екс-прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе не сумнівається, що його відставку було узгоджено Віктором Шокіним з президентом Петром Порошенком. Про це Сакварелідзе розповів в інтерв'ю Лига.net.

"Мабуть, одна з найбільш особливих якостей Шокіна - він фактично жодного кроку не робив без узгодження з президентом. Це всі прекрасно знають. Я залишив у Грузії мандат депутата, погодився на пропозицію стати заступником генпрокурора, і всі чудово розуміли, що мене призначав Порошенко, а не Шокін. Якщо мене звільнили без попередження президента - значить, у нас велика проблема", - сказав Сакварелідзе.

На питання, чи допускає він, що Шокін звільнив свого заступника не повідомивши президента, Сакварелідзе відповів: "У це важко повірити".

Реформатор також розповів, що перед звільненням зустрічався з Порошенком, а після – президент йому дзвонив і запевнив, що не знав про відставку.

"Кілька днів тому ми провели акцію в підтримку нашої команди під ГПУ. Потім у мене була зустріч з президентом. Я йому пояснив, що в прокуратурі все йде неправильно, що всю наша робота у Києві паралізовано. Хлопці виведені зі штату, їх звільняють, порушуються справи, йде шантаж, і ми вийшли їх підтримати. Тоді президент у мене запитав, чи не збираюся я написати заяву та приєднатися до цієї акції вже в якості політика. Я сказав, що не вважаю це правильним, і в якості заступника генпрокурора можу краще захистити хлопців і бути більш корисним. За два дні був наказ про моє звільнення. І - дзвінок від президента. Він мені зателефонував, запросив і сказав, що це з ним не було узгоджено", - розповів екс-прокурор.

На момент публікації інтерв'ю офіційна позиція президента не була відома. Пізніше глава АП повідомив, що Порошенко готовий докласти зусиль для повернення Сакварелідзе в прокуратуру.

Крім того, губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив, що в неділю, 3 квітня, має намір зустрітися з Порошенком, щоб, зокрема, обговорити звільнення Сакварелідзе і призначення Севрука.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація