Сакварелідзе заявив про "широкомасштабний наступ" на його команду у ГПУ

Сакварелідзе заявив про "широкомасштабний наступ" на його команду у ГПУ

Фото: УНІАН

Двоє співробітників Генінспекції отримали повідомлення про звільнення.

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив про "широкомасштабний наступ" на його команду у Генпрокуратурі. За його словами, генеральний прокурор хоче знищити Генінспекцію ГПУ.

"Широкомасштабний наступ на нашу команду і мета Генпрокурора знести з поверхні землі Генінспекцію в прогресі. Сьогодні вже двом нашим співробітникам вручили повідомлення про звільнення!", - написав Сакварелідзе у Facebook.

 

Широкомасшабное наступление на нашу команду и цель Генпрокурора снести с поверхности земли Генинспекцию в прогрессе. Сегодня уже двум нашим сотрудникам вручили уведомления об увольнении!

Опубліковано Davit Sakvarelidze 23 березень 2016 р.

У той же час прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко звинуватив команду Сакварелідзе у безвідповідальному ставленні до справи "діамантових прокурорів", що, за його словами, може призвести до негативних наслідків.

"Сьогодні матеріали кримінального провадження наші колеги не принесли до суду, підлеглі Сакварелідзе, бо вважали, що їх не будуть розглядати. Судді були готові розглядати, адвокати, обвинувачені, прокурори не принесли. До чого це призводить? Це призводить, в черговий раз, до перенесення судового засідання", - сказав Куценко в ефірі телеканалу "112 Україна".

Нагадаємо, Давид Сакварелідзе назвав розслідування факту розкрадання коштів західних партнерів на реформування прокуратури спробою дискредитувати його команду. За його словами, це вже восьма або дев'ята справа, яка реєструється проти його команди.

Раніше прокурор ГПУ Владислав Куценко повідомив, що у відомстві розпочинають кримінальне провадження за фактом розкрадання 2,2 млн доларів, виділених США і ЄС на реформу органів прокуратури. Пізніше посол США в Україні Джеффрі Пайєтт пояснив, куди поділися виділені США кошти на реформу української прокуратури, запевнивши, що Сполучені Штати ніколи не надають пряму бюджетну підтримку будь-яким українським відомствам.

Як у Генеральній Прокуратурі борються з давніми корупційними звичками

Як у Генеральній Прокуратурі борються з давніми корупційними звичками

Повʼязані теми:

Наступна публікація