Сакварелізде заявив, що порушив українську "прокурорську етику"

Сакварелізде заявив, що порушив українську "прокурорську етику"

Сакварелідзе пояснив, чому його переслідують колеги по ГПУ / Фото: УНІАН

Кримінальні справи проти своєї команди він вважає помстою і шантажем.

Колишнього заступника генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе викликають на допит у Генеральну прокуратуру. Він фігурує свідком у справі щодо так званого зникнення двох мільйонів доларів, які уряд США лише планував виділити нашій державі на реформу прокуратури, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Керівник одного з управлінь ГПУ Дмитро Сус спочатку обіцяв особисто вручити підозру своєму колишньому колезі. Той очікував візиту рівно в означений час разом із десятком телекамер. Але слідчий так і не прийшов.

Лише надвечір Сус відрядив свого підлеглого із запрошенням на допит – на 12:00 дня 1 квітня.

Звільнений Шокіним прокурор Одещини переконаний, що вся справа проти нього є помстою за спробу змінити корумповану українську прокуратуру.

"Спеціально заводяться справи з метою шантажу, погроз нашим співробітникам, котрим погрожував той-таки Сус. Підозрами, ухвалами схиляв їх до так званого співробітництва. На це витрачається весь ресурс, на жаль. І в цьому полягає прокурорська етика, котру я порушив", - пояснив Сакварелідзе.

Нагадаємо, 29 березня народні депутати України підтримали рішення відправити генерального прокурора Віктора Шокіна у відставку. За відповідне рішення проголосували 289 нардепів, виступили проти - 6, утрималися - 4 нардепи, не голосували - 40.

Однак напередодні він встиг звільнити Давіда Сакварелідзе з посади свого заступника. Причинами звільнення названі заклик та участь у мітингу за відставку Шокіна, відмова в участі у справі "діамантових прокурорів", неналежне оформлення документів щодо допуску до державної таємниці та гальмування реформ.

Колишнього заступника генерального прокурора України викликають на допит у ГПУ

Колишнього заступника генерального прокурора України викликають на допит у ГПУ

Повʼязані теми:

Наступна публікація