Сальдо розповів, як його викрали у Домінікані і катували електрошокером - ЗМІ

Сальдо розповів, як його викрали у Домінікані і катували електрошокером - ЗМІ

Фото: УНІАН

Політик запевнив, що викрадачі вимагали за нього викуп не менше $ 200 тисяч.

Затриманий поліцією в Домініканській республіці екс-мер Херсона та екс-народний депутат Володимир Сальдо заявив, що став жертвою викрадення.

Його викраденням та незаконним утриманням в Домініканській республіці нібито керував житель Херсона, розповів Сальдо ZN.ua.

"В Домініканську республіку я прибув у червні, на ділову зустріч на запрошення жителя Херсона Дениса Пащенко. З ним мене познайомили представники херсонських ділових кіл і не було підстав чого-небудь побоюватися. Вже у Домініканській республіці мене викрали, нібито за вказівкою цієї ж людини. Відібрали все особисті речі, гроші, мобільні телефони і планшет, утримували під замком з зав'язаними очима. Так тривало близько 50 днів. На руках у мене постійно були наручники, на ногах також металеві "браслети", - розповів Сальдо.

Він додав, що викрадачі застосовували до нього тортури електрошокером, холодною водою, тиснули на больові точки.

"Тортурами займалася група людей, нібито спеціально найнята для цього організатором викрадення. За деякими ознаками, можу припустити, що це або колишні військові, або люди із спеціальною підготовкою", - зауважив колишній херсонський мер.

При цьому, за його словами, викрадачі вимагали викуп, сума стартувала з $ 200 тисяч.

"Потім, використовуючи мої телефони, викрадачі зв'язалися з моїми родичами і партнерами, обманним шляхом змусивши їх передати їм права на ряд об'єктів нерухомості", - розповів Сальдо.

За його словами, звільнитися йому допоміг спільник викрадачів, громадянин Болгарії. "Коли вдалося вибратися, то керівник викрадення звернувся в поліцію, сказавши, що це він сам став жертвою викрадення", - сказав Сальдо зазначивши, що за цією заявою поліція затримала його і згаданого громадянина Болгарії.

 

Що стосується оприлюднених раніше в ЗМІ аудіозаписів нібито з голосом екс-мера Херсона і сепаратистським змістом, то, за словами Сальдо, вони також були змонтовані викрадачами і, використовуючи відібраний телефон, розміщені в соціальних мережах на сторінках екс-мера. Також Сальдо повідомив, що за час його перебування в полоні "керівник його викрадення" як мінімум двічі бував у Херсоні.

Нагадаємо, що 25 серпня стало відомо, що Сальдо затриманий у Домініканській республіці нібито за викрадення людини. Також було оприлюднено відео затримання Сальдо. Анонімний співрозмовник телеканалу "112 Україна", який оприлюднив цю інформацію, заявив, що нібито був викрадений Володимиром Сальдо.

Також відомо, що раніше він оприлюднив записи розмов з голосом, схожим на колишнього мера Херсона, які свідчать про його ймовірну співпрацю з ФСБ. Цей факт і справжність аудіозаписи поки перевіряє СБУ. Розпочате кримінальне провадження за ст. 110 КК України ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України").

У 2002 - 2012 роках Сальдо був мером Херсона, тривалий час очолював обласну та міську організації Партії регіонів. Був народним депутатом VII-го скликання від цієї політсили. У 2015 році він балотувався в мери Херсона від партії "Наш край", але зняв свою кандидатуру у другому турі виборів. Зараз він є депутатом Херсонської міськради.

Повʼязані теми:

Наступна публікація