Саміт Україна-ЄС відкладено, але Порошенко зустрінеться з Туском і Юнкером у червні

Саміт Україна-ЄС відкладено, але Порошенко зустрінеться з Туском і Юнкером у червні

Саміт Україна-ЄС відкладено / Фото: Reuters

Про це повідомив офіційний представник ЄС.

Президенти Європейської Ради Дональд Туск, Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та України Петро Порошенко зустрінуться у червні до саміту Європейського Союзу.

Про це повідомив офіційний представник ЄС, передає УНІАН.

"Саміт був відкладений, але лідери зустрінуться у червні до саміту ЄС, щоб обговорити виконання Мінських домовленостей", - сказав він і уточнив, що така зустріч відбудеться у Брюсселі. 

Щодо причини перенесення саміту, офіційний представник ЄС зазначив, що їх було кілька, і, зокрема, дати новому уряду можливість попрацювати над подальшим впровадженням реформ, що "дозволить Міжнародному валютному фонду завершити свою роботу". 

За його словами, перенесення саміту було погоджено президентами.

Нагадаємо, раніше у Європейському Союзі підтвердили перенесення саміту Україна-ЄС, який був запланований на 19 травня. ЗМІ з посиланням на джерела повідомили причину: через невизначеність з можливими наслідками референдуму в Нідерландах стосовно угоди про Асоціацію ЄС-Україна і майбутнім референдумом у Великій Британії.

Напередодні про перенесення саміту повідомив спеціальний кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі Рікард Йозв'як. Раніше цей журналіст повідомив про те, що Європарламент голосуватиме за впровадження безвізового режиму з Україною та Грузією у вересні 2016 року. Але перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко спростувала цю інформацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація