"Самопоміч" прогуляла засідання Ради через мандат Новинського

"Самопоміч" прогуляла засідання Ради через мандат Новинського

Фото: УНІАН

Фракція вимагає проголосувати подання ГПУ на Новинського.

"Самопоміч" відмовляється працювати, поки не буде внесено на голосування подання ГПУ на позбавлення депутатської недоторканості Вадима Новинського.

Про це йдеться у повідомленні "Самопомочі" у Twitter.

"Самопоміч" виходить із залу доти, поки не буде внесено на голосування подання ГПУ на Новинського", — цитується голова фракції Олег Березюк.

Своєю чергою УНІАН повідомляє, що Березюк також наголосив, що фракція вимагає розгляду законопроекту, який спрощує процедуру позбавлення недоторканності нардепів.

"Це фарисейство і порушення присяги народного депутата перед народом України. Тому сьогодні ми для того, щоб допомогти уряду і парламенту прийняти якісні рішення, виходимо з цього залу, доки не буде внесено подання Генеральної прокуратури", - заявив він.

Нагадаємо, Луценко заявив про "кришування" Новинського з боку політиків. "Я взагалі вважаю "кришування" неприпустимим, а у справі Януковича – ще більше", – сказав Луценко. В той же час він не захотів називати політичні сили чи людей, які, на його думку "кришують" Новинського.

У коментарі журналістам генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що народні депутати шукають причини, щоб не ухвалювати рішення про зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського. "Депутати бояться казати "так" і бояться казати "ні", і роблять так, щоби перепихнути цю проблему на мене, підштовхуючи мене – або поруш КПК (Кримінальний процесуальний кодекс), або не отримаєш відповіді", - сказав він.

Вадим Новинський проходить у справі про незаконне позбавлення волі помічника нині вже покійного митрополита УПЦ МП Володимира - Олександра Драбинка. За версією слідства, Новинський був співорганізатором викрадення для зміни керівництва Української православної церкви Московського патріархату 2013-го року.

Новинський, Клінчаєв, Єфремов – Генпрокурор розповів, чого чекати у нашумілих справах

Новинський, Клінчаєв, Єфремов – Генпрокурор розповів, чого чекати у нашумілих справах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація