"Самопоміч" у парламенті заявила про вихід із коаліції

"Самопоміч" у парламенті заявила про вихід із коаліції

Фото: УНІАН

Відповідну заяву зачитав лідер фракції Олег Березюк.

Фракція "Самопоміч" оголосила у парламенті про свій вихід із коаліції.

Про це пише "Українська правда".

Відповідну заяву зачитав з трибуни ВР лідер фракції Олег Березюк.

"Фракція "Самопоміч" офіційно заявляє про припинення своєї участі у правлячій коаліції у парламенті. Більше цього фракція заявляє про відкликання підписів членів фракції під угодою про коаліцію у парламенті цього скликання - "Європейська Україна", - сказав він.

Як відомо, з виходом "Самопомочі" парламентська коаліція припиняє своє існування.

16 лютого, парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Напередодні, фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня. 

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи. При чьому на сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація