Савченко можуть літаком транспортувати в Москву через погіршення її стану

Савченко можуть літаком транспортувати в Москву через погіршення її стану

Життя Савченко в небезпеці через голодування / Фото: Reuters

Відвідувачі українки кажуть, що в СІЗО побачили лише "половину" колишньої Наді.

Сьогодні спливає 11-й день сухого голодування Надії Савченко. До неї нарешті допустили сестру Віру, котра вмовила полонену згодитися на крапельниці, аби протриматися ще кілька діб, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Найперше, що зараз кидається в очі, це те, що Надя дуже схудла. Вона надалі втрачає вагу. Руки у неі всі сколоті, у ранках. Судини самі по собі лопаються від зневоднення. Ще Надя відчуває спрагу та гіркоту в роті. Так свій стан льотчиця описала сестрі.

Ув'язнена була дуже рада бачити близьких і передавала вітання всій Украіні. Рідні вмовили її погодитися на крапельниці глюкози і фізрозчину. Надія пообіцяла це робити до 20 квітня. Після цього терміну Савченко хоче знати конкретний строк її повернення в Україну.

"Після 20-го домовилися, що якусь інформацію передамо і будемо вирішувати. Вона вирішить. Звичайно, їй потрібна медична допомога, вона зараз вже нездатна їсти нічого, це рівносильно вбивству її. Вона тримається молодцем. Вона заспокоїлась, що нарешті нас допустили. Але виглядає надзвичайно слабкою. Судини всі... їх немає. Вони лопають, коли колють. Воно все сухе", - розповіла сестра Віра Савченко.

Надія Савченко погодилася на щоденні крапельниці до 20 квітня

Надія Савченко погодилася на щоденні крапельниці до 20 квітня

"Надя вигладає такою, як в Москві ми її бачили. На вигляд половини Наді немає. Вона дуже схудла, почувається.. Якщо не буде ніяких подвижок – тоді смерть", - прокоментував візит до льотчиці її друг Олег Мезенцев.

Сестра і друг у неділю повертаються в Україну, щоб наближчими днями вести перемови з політиками і наступного разу привезти оптимістичні новини для Надії. Аби її підбадьорити перед від'їздом, сестра з другом після побачення запустили у небо над СІЗО кульки. Наша бранка сказала їм, з якого місця запускати, тож, віримо, Надія їх побачила.

За останньою інформацією, етапувати Савченко в колонію тюремники поки не збираються. Бо розуміють, що це рівнозначно її смерті. Транспортувати літаком в одну із лікарень Москви готуються лише у крайньому випадку, якщо Надіі стане зовсім зле.

Перед тим російський лікар заявила, що етапування Савченко дорівнюватиме її смерті. А сестра льотчиці Віра таки потрапила до Надії та переконала її подбати про здоров'я.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація