Савченко назвала парламент "Титаніком", з якого "не втечуть навіть криси"

Савченко назвала парламент "Титаніком", з якого "не втечуть навіть криси"

Фото: УНІАН

Народний депутат закликала чиновників замолити свої гріхи перед народом.

Народний депутат України Надія Савченко назвала Верховну раду "Титаніком", з якого вже ніхто з нардепів "не випливе".

Про це Савченко сказала на засіданні парламенту, передає УНІАН.

Мова йшла саме про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування офшорного скандалу, в якому підозрюються українські посадовці та Петро Порошенко.

Савченко порівняла парламент з "Титаніком": "Парламент цього скликання - ми всі на "Титаніку. І щоб ви розуміли - ніхто з нас не випливе. Ви вже не випливете зараз, якщо ви проголосуєте проти створення цієї комісії. Якщо ви зараз не створите комісію, народ вже зрозуміє, які ви. Якщо ви створите комісію, і вона нічого не дасть, народ також зрозуміє, які ви", - сказала вона.

Також Савченко додала, що в будь-якому разі нікому не вдасться врятуватися.

"В будь-якому випадку з цього корабля не втечуть навіть криси. Тому раджу не викручуватись", - наголосила нардеп.

Наприкінці вона додала, що депутатам треба вчинити, як "бандюки з 90-х, які крали, а потім несли в церкву гроші, щоб відмолити свої гріхи".

"Замоліть свої гріхи перед народом. Почніть з себе, віддайте, що вам зайве,... і тоді народ ваш "Титанік" винесе на руках. А якщо ви цього не зробите, то народ вас втопить", - закликала вона на засіданні.

Як відомо, Верховна Рада не підтримала створення ТСК щодо офшорів. За це проголосувало лише 108 народних депутатів, а необхідно мінімум 150.

Нагадаємо, документи "витекли" із компанії Mossack Fonseca. Вони стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Також до 10 червня, мають підготувати законопроекти, що зменшать в Україні податкову базу та сприятимуть невиведенню коштів в офшори. Відповідний указ "Про заходи щодо протидії зменшенню податкової бази і переміщенню прибутків за кордон" підписав президент Петро Порошенко. Документ передбачає створення робочої групи, яку очолила нардеп і голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація