Савченко поділилася враженнями від першого дня роботи в Раді

Савченко поділилася враженнями від першого дня роботи в Раді

Фото: Reuters

Нардеп каже, що працювати було не складно, а роботу розглядає як служіння людям.

Надія Савченко дебютувала в ролі народного депутата. До парламенту вона прийшла першою, поспілкувалася з людьми довкола, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Близько восьмої ранку. Біля парламенту ще порожньо. Навпроти будівлі сидить на бордюрі і курить Надія Савченко. Каже, що хотіла приїхати раніше, подивитись на Дніпро і поспілкуватись з людьми. На обережні запитання журналістів про свій перший день реагує насторожено. Відповідає короткими фразами і з солдатською прямотою.

"Я свій день розпочала з того, що встала, приїхала сюди на тролейбусі і метро – і цим можу поділитись", - сказала вона.

Охочих спілкуватись Надії не бракує. Її просять про спільне фото. Чоловік, що вийшов на ранкову пробіжку, підходить потиснути руку.

Надія Савченко дебютувала у Верховній Раді

Надія Савченко дебютувала у Верховній Раді

Найбільше емоцій у неї викликають поліцейські. Савченко зізнається, що до людей у міліційній формі ставиться не надто приязно, а от нові поліцейські – зовсім інше діло. Україна таки змінилась, констатує Надія.

"Господи, невже це правда Україна? Нарешті! Дякую вам! Не дарма, значить, вижила", - радіє вона.

У залі чимало депутатів підходять до Савченко з вітаннями. Найтепліше її зустрічає один з лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. Лише йому сувора Надія дозволила себе обійняти.

Коли починається звичайна парламентська рутина, Савченко активно включається в роботу. Вона щохвилини розпитує колег, тисне кнопку, емоційно реагує на результати голосувань, а одного разу навіть зривається з місця, щоби з'ясувати, хто з депутатів не голосує за поправку до закону про зниження акцизу на вживані авто.

Як і більшості новачків, перше, що їй впадає в око – постійний галас у залі та відсутність дисципліни серед депутатів. "Перше враження – працюємо на базарі. Ну, таке враження, наче я тут сиділа і працювала давно. Тобто я зорієнтувалась, мене це не лякає абсолютно. Мені важче буде от зараз до людей вийти, а тут з ними мені не страшно, не важко і абсолютно нормально", - каже Савченко.

Весь день депутат – у центрі уваги. Вона виходить на вулицю до мітингарів, відповідає на безліч однакових запитань і вкотре відмовляється приймати квіти.

Свою нову роботу сприймає як служіння і відповідально намагається вникнути в усі нюанси. А загалом, каже, депутатство для неї – робота, як робота, треба тільки навчитись.

Як повідомлялося, у своєму першому виступі Савченко вибачилася перед батьками тих військових, які загинули заради її визволення, та пообіцяла усі сили кинути на визволення тих, хто досі залишається у тюрмах РФ.

Кореспондент ТСН Марія Васильєва

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація